Nagrada Rock&OFF u prvoj polovici 2020.

 

2020. godina ostat će zapamćena po pandemiji Covid-19, po zagrebačkom potresu i po „novom normalnom“ koji je trenutno na snazi. Ostat će i zapamćena po nezamislivoj krizi koja je snašla sve kulturne radnike, a poglavito glazbenike, i kojoj se ne nazire kraj.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada „Rock&OFF“ održala se po drugi puta početkom godine u Tvornici kulture i nagradila Rock&OFF glazbenike u 10 kategorija te još jednom pokazala koliko je potentna i kvalitetna hrvatska rock&off glazbena scena.

Projekti pod „krovom“ Nagrade Rock&OFF u 2020. godini nastavili su se još većim intenzitetom, unatoč pandemiji. Prva generacija polaznika Male škole Rock&OFF novinarstva završila je svoja predavanja i polaznica Petra Miloš proglašena je za najbolju, a najboljih pet polaznika (Inga Đuđik, Petra Miloš, Katja Jukić, Irena Grgić i Zvonimir Mijatović) nastavili su brusiti novostečena novinarska znanja radeći dubinske intervjue s pobjednicima ovogodišnje Rock&OFF nagrade u suradnji s partnerom Iskonom te uz prateće vizuale sjajnog ilustratora Vedrana Klemensa. Do sada je preko 60.000 ljudi pročitalo dubinske intervjue s dobitnicima J.R. Augustom, Tonijem Starešinićem, Irenom Žilić ,THE SIIDSIMA, Vojkom V., Jonathanom i Urbanom. U pripremi je još par intervjua koje možete očekivati u drugoj polovici kolovoza, nakon ljetne pauze. 

Također, novinari su kreirali i glazbene emisije na Rock&OFF radiju. Njihova emisija „Mala škola Rock&OFF novinarstva predstavlja..“ kroz tri rubrike – intervju, album i skener – predstavlja glazbenike s Rock&OFF scene svakog utorka i četvrtka u 10:30 na Rock&OFF radiju. Svih 27 dosadašnjih emisija možete poslušati OVDJE.

Još jedna emisija pokrenuta je početkom pandemije – „A što ti slušaš?“. Riječ je o emisiji u kojoj glazbenici i glazbeni novinari predstavljaju svoje playliste na kojima se nalaze najveći klasici hrvatske rock&off glazbe, predlažu novije i manje poznate bendove i izvođače slušateljima te dijele svoje „guilty pleasure“ pjesme. U drugoj polovici srpnja očekuje nas jubilarna, 50. epizoda ove emisije.

Rock&OFF Skener nastavio je skenirati scenu u potrazi za novim izdanjima, pjesmama i albumima, te je tako u prvoj polovici 2020. godine zabilježio čak više od 240 novih pjesama i preko 50 albuma! Dakako, izdanja vjerojatno ima i više – zato Rock&OFF poziva sve izvođače i novinare da jave nova izdanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na taj način pomognu da Skener bude što točniji i veći! Sve „skenirane“ albume, singlove i koncerte pronađite OVDJE.

Nagrada Rock&OFF, unatoč izazovima „novog normalnog“, nastavlja ploviti i podržavati hrvatsku Rock&OFF scenu te njihove glazbenike kojima je onemogućeno i/ili otežano koncertno djelovanje.

 

 

 

 

 

 

 

logo