Rock&Off: koji su albumi obilježili 2022.?

U bogatoj diskografskoj 2022. ovo su albumi koji su zasjeli na vrhove lista najboljih albuma po izboru glazbene kritike i glasača Rock&Offa. Tko će ponijeti laskavu titulu Rock&Off albuma godine, saznajemo u zagrebačkoj Tvornici, 3. veljače.
Barbara Munjas - Right Place & Right Time
"Right Place & Right Time" nije samo nagrada svome slušatelju, već je samouručena nagrada za trud, rad i strpljenje, kao prije svega plod talenta sposobnog i letjeti i puzati, odnosno, jasno razlikovati kad je za što pravo mjesto i pravo vrijeme", Toni Matošin (Soundguardian)
Chui - Zagreb - Berlin
“Chujedinjeni glazbenici vole strast improvizacije, da se neopterećeno igraju stvarajući glazbu kojom će, prije svega, oni biti zadovoljni. Nakon toga se, očito, pristupilo formalnijem definiranju albuma, od vrsne snimke i primijenjene produkcije do ovitka koji nadrasta uobičajene standarde hrvatskoga albumskog dizajna”, Bojan Mušćet (glazba.hr)

Edo Maajka - Moćno
“Tekstualni mix introspekcije, društvenih opservacija, satire i afirmativnih poruka isporučen je ponekad direktno, a ponekad možda u i zbunjujućim metaforama, no uvijek je praćen vrlo zanimljivom Kooladeovom produkcijom koja varira od raznih klupskih mutacija, preko dancehalla do neo sola i boom bapa”, Karlo Rafaneli (music-box.hr)

Ether - Bitke na makovim poljima
“Jedanaest vinjeta u trideset minuta opire se ikakvoj formalnoj žanrovskoj kategorizaciji, s jasnom težnjom poigravanja aranžmanima i produkcijom u svrhu ilustriranja željene premise pojedine pjesme. Žanrovska nedosljednost i neprepoznatljivost funkcionalno podvlače ideju eteričnosti cjeline”, Igor Jurilj (glazba.hr)

Ivan Grobenski - Apocalipstick
"Apocalipstick" povratak engleštini, ali i neočekivanim žanrovima od funka do soula i postindustrijskog rhythm'n'bluesa koji kod Grobenskog nude više duše i ritma od većine domaćih imena komercijalne pop-scene koja spomenute žanrove tumače bez duše i ritma", Hrvoje Horvat (Večernji list)

J. R. August - Still Waters
“Iz svega što nam ova predivna mala zbirka nudi i evocira vrlo je jasno zašto ju je potpisnik snimao gotovo posve sam, u kućnom studiju, s minimalnim instrumentarijem a da je istovremeno postigao glazbenu gracioznost i višeslojnost”, Toni Matošin (bitno.net)

St!llness - Kocka je okrugla
“Četvrtim studijskim albumom St!llness kojeg su producirali Yuri i Ognjen Zečević nisu se “samo” vratili na diskografsku scenu već potvrdili sve ono što smo znali još od prvijenca: oni su naprosto sjajan band!”, Zlatko Gall (mixer.hr)Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:
Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

Glasuj ovdje: https://www.iskon.hr/Rock-Off 

"Najbolji tulum u gradu" odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

logo