Četvrta Rock&Off turneja kreće ove subote nastupom IDEM-a u Klanjcu

Četvrtu godinu za redom, održat će se Rock&Off turneja, na kojoj nastupaju izvođači nominirani u kategoriji „Veliki prasak godine“, po većinom manjim gradovima u Hrvatskoj, koji imaju lokalnu infrastrukturu podržavanja Rock&Off glazbe. Na turneji će zasvirati svi bendovi koji su ove godine bili nominirani u kategoriji Veliki prasak godine na ovogodišnjoj nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi Rock&Off.

Groovetastic, IDEM, TV EYE, Zimizelen i ŽIVA od sredine svibnja pa do kraja rujna nastupit će u Klanjcu, na Zlarinu, u Kninu, Delnicama, Zadru, Makarskoj, Vinkovcima i Koprivnici. Već šestu godinu za redom Rock&Off platforma pokazuje svoju rastuću ulogu u podršci i promociji hrvatske nezavisne glazbene scene, dok je turneja kojom se predstavljaju nade te scene važan i nužno potreban kotačić Rock&Off platforme.

Osvajač glazbenih priznanja proteklih mjeseci, vlasnik Porina i čak triju Rock&Off nagrada, među kojima je i nagrada za album godine "poyyIDEM će nadolazeće mjesece, provesti na turneji. Proslavljeno „bedroom indie diy post pop punk smeće“, IDEM-ov debi „POYY“ zaključen je nedavno šestim singlom „Barem 500“, a već idući tjedan objavit će novi singl koji će biti uvertira u drugi studijski album.

IDEM, Foto: Filip Kovačević

Groovetastic su ponosni vlasnici vjerojatno prvog disko albuma u Hrvatskoj, „Disco uzvraća udarac“ i nominirani u kategoriji Veliki prasak ove godine. Funky, disko, groove i ritam koji te diže najjednostavniji je opis onoga što Groovetastic rade. Davor Devčić, Anđelko Preradović i pjevačica Sabina Špoljar fantastični su trojac koji će se predstavit kninskoj i zadarskoj publici krajem kolovoza i početkom rujna.

Pravi rock and roll iz garaže TV EYE dovodi na streaming servise i dokazuje da rock nije mrtav, baš naprotiv. Čak 11 pjesama našlo se na njihovom prvijencu „Kick It Out“ s kojim su osvojili ljubitelje rocka te zapalili zagrebačku Tvornicu, a na Rock&Off turneji žestoko će ga promovirati nastupima u Zadru i Makarskoj u rujnu.

Mladi riječki glazbenik Vinko Ergotić pod imenom Zimizelen iz bendova Heroina i Nellcote prešao je u kantautorske vode. Hvaljenin solistički prvijenac na hrvatskom jeziku „San na uzici“ objavio je prošle godine. Zasvirat će na Zlarin Street Music Festivalu u srpnju te krajem rujna u Vinkovcima.

S daleke australske obale, Živa, publici poznata pod imenom Lucija Ivšić, jedna od članica grupe Punčke, krenula je u nove glazbene vode s istoimenim albumom kojim je ove godine zaslužila nominaciju u kategoriji Veliki prasak i Rock&Off nagradu za Elektro&Off izvođača godine. Fuzija elektroničke glazbe i slavonskih napjeva te dvojezične pjesme samo su neka od iznenađenja mlade autorice čiju glazbu prati i zanimljiva vizualna pozadina. Uz rujanski nastup u Vinkovcima, zatvorit će Rock&Off turneju nastupom u koprivničkom Funku u istom mjesecu. 

"Cilj turneje je omogućiti i pojačati koncertne aktivnosti "Rock&Off" glazbenika koji su "najjače prasnuli" u prethodnoj godini i tako pomoći njihovoj medijskoj promociji, kao i potaknuti daljnji razvoj nezavisne glazbene scene, uz naglasak na obogaćivanje kulturnog programa u manjim sredinama Republike Hrvatske“, rekao je voditelj projekta Davor Drezga.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH i pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja, a organizator je Unison - Hrvatski glazbeni savez.

logo