Rock&OFF predstavlja Tonija Starešinića

U novoj rubrici na stranicama glazbenog projekta Rock&OFF izašla je još jedna priča – ona o svestranom Toniju Starešiniću iz bendova Chui, ManGroove i BeatBusters! Podsjetimo: nova zanimljiva rubrika, nastala je u suradnji s Iskonom, odabranim pojedincima iz škole glazbenog novinarstva i ilustratorom Vedranom Klemensom, a cilj joj je predstaviti nagrađene glazbenike s ovogodišnje dodjele Rock&OFF nagrada u siječnju.

Dubinski intervju s Tonijem pripremila je i realizirala Irena Grgić, jedna od nagrađenih polaznika još jednog Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva. Za ilustraciju je zaslužan talentirani ilustrator Vedran Klemens, dok je Toni otkrio pregršt stvari o sebi, svom načinu rada i glazbenom stvaranju.

Na brzopotezna i direktna Irenina pitanja Toni je odgovarao iskreno i šaljivo; tako smo saznali kako je krenuo njegov glazbeni put, zašto nije upisao Akademiju i što mu znači status slobodnoga umjetnika. Otkrio nam je i kako funkcioniraju njegovi bendovi Chui i ManGroove, što misli o stripovima i animejima, te kako funkcioniraju Željka i on u kombinaciji privatnog i poslovnog života. Dubinski intervju predstavlja Tonija u pravom svjetlu – kao zaigranog i optimističnog glazbenika za kojeg ne vrijede granice kreativnosti.

 

Kroz novu rubriku, Rock&OFF želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz zajednički vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

 

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta i Tonija Starešinića imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike.

logo